Tabarki en Van der Touw in #onderwijs2032

Nieuws | de redactie
2 februari 2015 | Na de HO-tour nu de rest van het onderwijs. Farid Tabarki gaat met Siemens topman Ab van der Touw en anderen voor het kabinet de maatschappelijke discussie aanjagen over de kennis en vaardigheden die jongeren in de toekomst optimaal doen functioneren.

Het kabinet wees al Paul Schnabel aan om dit platform te trekken en hij is met deze uitkomst zeer content. “Ik ben enorm blij met deze ploeg. De verscheidenheid in hun kennis en ervaring onderstreept het brede maatschappelijke belang van een toekomstgericht funderend onderwijs.”

De leden van het platform zijn

*Ab van der Touw: CEO Siemens Nederland en enkele jaren gelden gasthoofdredacteur van ScienceGuide.

*Geert ten Dam: Hoogleraar onderwijskunde aan de UvA tot voor kort voorzitter van de Onderwijsraad.

*Renée van Eijk: Lerares op Combinatie 70 Rotterdam.

*Jan Verweij: Leraar Nederlands op het St. Odulphuslyceum in Tilburg en in 2012 leraar van het jaar.

*Martine Visser: rector Christelijke Scholengemeenschap Calvijn in Rotterdam en Barendrecht.

*Theo Douma: voorzitter College van Bestuur van O2G2 in Groningen.

*Farid Tabarki: ‘Tijdgeestonderzoeker’ en trendwatcher van het jaar in 2012/2013. Directeur van Studio Zeitgeist en oud-bestuurslid van de LSVb.

Berlijn, Hannover en CoE’s

U leest een recente bijdrage van Van der Touw op ScienceGuide over de waarde van de Centres of Expertise in het HBO hier en een ‘MOOC-analyse’van Tabarki hier. Bijzondere aandacht verdient het betoog dat Tabarki als enige jonge buitenlander mocht houden bij de herdenking van de Val van de Muur in Berlijn, vorig jaar november.

Hij is tevens de moderator van de ‘Wissenstag’ die ScienceGuide op 17 april organiseert in het programma van de Hannover Messe, samen met PBT en een reeks Nederlandse kennisorganisaties en bedrijven. Zorg dat u daar ook bij bent, als supporter en deelnemer!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK