Clevers door in zijn vak

Nieuws | de redactie
26 maart 2015 | Hans Clevers gaat als wetenschappelijk directeur de onderzoeksfunctie van het Prinses Máxima Centrum, het grootste kinderkankercentrum van Europa in opbouw, opzetten. Hij blijft als hoogleraar moleculaire genetica verbonden aan het UMCU.

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie wordt het grootste kinderoncologisch centrum van Europa. Doel is de beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker onder één dak te brengen.

Veel te doen

Diana Monissen, bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar, treedt medio juni aan als voorzitter van de raad van bestuur. Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen noemt het “geweldig dat deze twee toppers voor het Prinses Máxima Centrum kiezen. Hun niveau is illustratief voor onze ambitie en dat zij zich zo enthousiast aan ons verbinden zegt veel over de overtuigingskracht van het initiatief. Het Prinses Máxima Centrum wordt het grootste kinderkankercentrum van Europa. Op alle fronten willen wij met de beste mensen aan de slag in de strijd tegen kinderkanker.”

Clevers was al voor en tijdens zijn tijd als President van de KNAW een van de meest gelauwerde onderzoekers op dit terrein. Hij wil in die lijn nu door. “Er is nog ontzettend veel te doen en te bereiken. De concentratie van onderzoek in het Prinses Máxima Centrum maakt het mogelijk om daar heel gericht en met de beste mensen uit de hele wereld aan te werken,” zegt hij in de bekendmaking door Van der Kruijs, het bedrijf voor executive search.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK