Van der Wende keert terug

Nieuws | de redactie
12 maart 2015 | De onlangs naar Harvard en China vertrokken Marijk van der Wende wordt vanaf september de Dean of Graduate Studies van de UU. De voormalige AUC-dean wordt verantwoordelijk voor de herziening van de masteropleidingen in Utrecht.

In een ‘uitzwaai’ interview aan het eind van vorig jaar kondigde Marijk van der Wende aan dat ze voor langere tijd zou vertrekken naar Harvard voor een sabbatical, maar nu komt zij toch terug naar Nederland. In decemebr verteld zij nog: “Vanuit het Fairbanks Center for Chinese Studies op Harvard ga ik ook ‘veldwerk’ in China doen Tevens zal ik als ‘visiting scholar’ actief zijn aan Boston College. Daar zit Philip Altbach’s Centre for International Higher Education en dat is op dit terrein toch ook echt ‘a place to be’.”

Beter herkenbaar profiel

Van der Wende is intussen aan de UU benoemd tot Dean of Graduate Studies. Zij zal vanaf 1 september a.s. de Utrechtse graduatefase vorm gaan geven in het kader van de herziening van de masteropleidingen. Van der Wende was de oprichter van het Amsterdam University College in 2009, CvB-lid van Inholland en een van de bekendste gezichten van CHEPS in Twente en IMHE bij de OECD.

Rector prof. dr. Bert van der Zwaan is verheugd met haar komst: “Ze heeft uitgebreide ervaring op het gebied van onderwijsvernieuwing en combineert dat met wetenschappelijke kennis van het hoger onderwijs en een groot internationaal netwerk op dit gebied. De Universiteit Utrecht vernieuwt momenteel de masterprogramma’s. De masteropleidingen worden inhoudelijk versterkt en krijgen een beter herkenbaar profiel. Voor de nieuwe generatie studenten is het belangrijk dat ze zich door hun masteropleiding kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt en daarom al tijdens hun studie vaardigheden opdoen die ze daar goed kunnen gebruiken.“

Van der Wende zal de ontwikkeling van een sterk palet programma’s bij alle graduate schools coördineren. Daarnaast heeft zij de verantwoordelijkheid voor een verdere inrichting en versterking van die zeven graduate schools. Als hoogleraar gaat zij werken binnen het thema Instituties vanuit het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Haar leeropdracht zal zich specifiek richten op Higher Education Systems.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK