Hanze op podium in Hannover

Nieuws | de redactie
10 april 2015 | De provincie Groningen investeert fors in de Energy Valley en wil toonaangevend zijn in vraagstukken rond duurzame energievoorziening. Ook de Hanzehogeschool draagt daar met de Energy Academy en een Center of Expertise aan bij. Op de Wissenstag in Hannover tonen zij hun best practices.

De Hannover Messe is volgende week het toneel van de wereldtop van technologie en kennis. Ook de Hanzehogeschool is aanwezig. Op de door ScienceGuide en Platform Bèta Techniek georganiseerde Wissenstag op vrijdag 17 april praten Hanze-bestuurder Han de Ruiter en Wim van Gemert van het Kenniscentrum Energie daarover mee.

Gedemocratiseerde energiemarkt

Wim van Gemert is al lange tijd betrokken bij de inspanningen die de Hanzehogeschool verricht om Energie als speerpunt van de hogeschool én de Groningse regio te maken. “We willen op dat punt echt het verschil maken. In plaats van de brandstof, is het nu de technologie die bepalend is geworden in de energiemarkt. Het is in feite gedemocratiseerd”, vertelde Van Gemert al eens aan ScienceGuide.

Vanuit die filosofie worden in Groningen nieuwe innovaties bedacht en verder ontwikkeld om energiebesparingen te behalen en nieuwe vormen van energievoorziening en –beheer in te passen. Dat blijft niet onopgemerkt. Ook in Brussel worden de Energy Valley en de Hanzehogeschool gezien, zo bleek onlangs toen een delegatie uit het Europees Parlement op bezoek ging bij EnTranCe. “We worden gezien als een heel mooi voorbeeld van een open innovatie omgeving,” vertelde programmaleider Jan-Jaap Aué.

Kom ook naar Hannover!

Die boodschap zal – net als in 2014 – ook weer worden getoond als de Hanzehogeschool met Wim van Gemert en Han de Ruiter een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan de Wissenstag. Wie daarbij wil zijn, kan zich nog steeds aanmelden. Meer informatie daarover en het volledige programma van de Wissenstag vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK