Vrede in de praktijk

Nieuws | de redactie
11 december 2015 | De 23-jarige Jenny Hecht van Windesheim is de eerste winnaar van de HBO Peace in Practice Award. De Stichting VredesWetenschappen rijkt dit jaar naast het WO ook een prijs uit voor het beste onderzoek op het gebied van vrede in het HBO. Hecht deed onderzoek naar het conflict tussen Armenië en Turkije.

“Het is geweldig om te zien dat andere mensen mijn scriptie waarderen,” reageert Jenny Hecht verguld op de uitverkiezing. “Ik ben erg gepassioneerd over het normaliseren van de Turks-Armeense relatie. Hoe meer aandacht en interesse ik hiervoor kan genereren, ook internationaal, hoe beter. Deze prijs is een belangrijke eerste stap voor mij om hieraan een bijdrage te leveren.”

Innovatieve oplossingen

Het onderzoek van Hecht wordt geprezen vanwege de kernachtige en diepgaande analyse van de verschillende oorzaken van het Turks-Armeens conflict. Volgens de jury toont het onderzoek op verschillende manieren mogelijkheden tot transformatie, bovendien is de rol van Entertainment Educatie in het werk van Hecht bijzonder.

Ook scriptiebegeleider Dr. Liesbeth Rijsdijk van het Windesheim Honours College was onder de indruk van haar student. Bij het in ontvangst nemen van de prijs stelde zij dat de thesis van Hecht op innovatieve wijze bijdraagt “aan het professionele werkveld in conflictresolutie en transformatie en voegt daardoor ook op sociaal, cultureel en politiek vlak veel waarde toe.”

De Stichting VredesWetenschappen stelt dit jaar voor het eerst een aparte vredesprijs voor afstudeeronderzoek in het HBO in. De prijs is bedoeld om vormen van onderzoek aan te moedigen met een praktijkgericht karakter dat bijdraagt aan een vreedzamer en/of duurzamer maatschappij. Jenny Hecht ontvangt €1000 voor haar onderzoek.

U leest het volledige juryrapport hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK