Wageningen groenste van Nederland

Nieuws | de redactie
9 januari 2017 | Wageningen University & Research staat in de vorige week gepubliceerde GreenMetric Ranking op de derde plaats. Wageningen steeg ten opzichte van vorig jaar maar liefst 29 plaatsen en is daarmee in deze ranglijst nu de duurzaamste universiteit van Nederland.

De GreenMetric Ranking wordt jaarlijks opgesteld door de Universitas Indonesia. Zij onderzocht dit jaar 516 deelnemende universiteiten uit 74 landen en beoordeelde elke instelling op ‘environmental setting, energy and climate change, waste, water, transportation, and education.’ In de totale ranking staat de University of California Davis (USA) op de eerste plek, Nottingham University (UK) op plaats 2. 

Wageningen heeft de hoge score vooral te danken aan het hoge aantal punten op het onderdeel ‘education’. Hierin wordt bepaald hoe goed de universiteit nieuwe generaties opleidt met een duurzaam gedachtegoed. GreenMetric kijkt binnen deze categorie naar factoren zoals publicaties over duurzaamheid, en het aantal vakken dat betrekking heeft op duurzame onderwerpen. 

De laatste jaren behaalde WUR al hoge scores in nationale rankings over duurzaamheid. In November 2016 bleef WUR bij de Transparantie Benchmark koploper in verslaglegging over maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid bij de categorie universiteiten en kennisinstellingen. Ook bij de 2016 editie van SustainaBul was WUR no. 1, voor de vierde keer op rij. Andere Nederlandse universiteiten die hoog scoren zijn de Rijksuniversiteit Groningen (plaats 15) en de TU Delft (plaats 19).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK