Decaan wordt collegevoorzitter in Nijmegen

Nieuws | de redactie
11 april 2017 | Daniël Wigboldus is de opvolger van Gerard Meijer als collegevoorzitter bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met de benoeming van Wigboldus kiest de universiteit voor een bestuurder uit eigen gelederen. “Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen die deze organisatie zo bijzonder maakt,” zegt Wigboldus.

“Met professor Daniël Wigboldus heeft de Radboud Universiteit een uitstekende nieuwe collegevoorzitter. Hij is toegankelijk, een begenadigd communicator en goed bekend met de succesvolle koers van de Radboud Universiteit”, zegt Loek Hermans, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit over de benoeming van Wigboldus.

Van Amsterdam naar Nijmegen

Daniël Wigboldus heeft ruime bestuurservaring. Hij is nu nog decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en is daarnaast onder meer voorzitter van het Disciplineoverleg Sociale Wetenschappen en bestuurslid van de European Association of Social Psychology.

Voor zijn werk aan de Radboud Universiteit studeerde en promoveerde Wigboldus aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Eind jaren negentig maakte hij de stap naar de Radboud Universiteit om aan de slag te gaan als postdoc. Aansluitend werkte hij vijf jaar als universitair (hoofd)docent aan de Universiteit van Amsterdam. 

Begin 2005 keerde hij terug naar Nijmegen als hoogleraar. In 2008 verkreeg hij de universitaire onderwijsprijs. Hij doet onderzoek naar persoonswaarneming, onder meer naar de invloed van stereotypen en vooroordelen op het waarnemen van gezichten en was initiatiefnemer van het Virtual Reality Lab van het Behavioural Science Institute.

Opvolger van Gerard Meijer

De decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen treedt met zijn aanstelling in de voetsporen van bètawetenschapper Gerard Meijer die in januari terugkeerde naar het Fritz-Haber-Institut der Max-Planck-Gesellschaft in Berlijn waar hij eerder al directeur was. Vorig jaar werd Meijer nog eerste in de Top 10 van ScienceGuide voor zijn inspanningen op het gebied van open access. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK