On the Agenda – Week 50, 2019

Nieuws | de redactie
13 december 2019 | De On the Agenda van deze week met forse kritiek op de plannen van Betsy DeVos met het publieke onderwijs, de kwalijke gevolgen van onprofessioneel peer-reviewen, de gevolgen die de mislukte coup nog steeds heeft voor Turkse academici en alles over de Britse verkiezingen.
London Parliament

Take 1 –Education

Betsy DeVos krijgt kritiek voor het ‘vernietigen’ van het publieke onderwijs. Wat moet het Australische onderwijs doen na de vernietigende PISA-resultaten? En doen westerse universiteiten genoeg voor de vele Chinese uitwisselingsstudenten?

Take 2 –Research

Er is geen goede definitie van ‘predatory journals’ en dat maakt ze lastig aan te pakken. Verder in onderzoek: het probleem met onprofessioneel peer-reviewen en de staat van de Turkse wetenschap na de mislukte coup.

Take 3 – Great Britain

Alles over de Britse verkiezingen waar Boris Johnson een overtuigende overwinning haalde en nu de ruimte heeft om de Brexit te gaan organiseren.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK