Klimaat en luchtvaart ter discussie

Nieuws | de redactie
17 juni 2008 |

Hoe zorgen we voor een duurzame luchtvaart in een veranderend klimaat? De German Aviation Research Society (G.A.R.S.) organiseert op 2 juli een seminar op de HvA in Amsterdam met als thema ‘Aviation and Climate Change’. Tijdens die bijeenkomst wordt ook het boek Blue Skies or Storm Clouds gepresenteerd, dat gaat over de toekomst van de luchtvaart.

De bundel Blue Skies or Storm Clouds bevat visies van vooraanstaande luchtvaartdeskundigen in binnen- en buitenland op de toekomst van de luchtvaart. Minister Camiel Eurlings verzorgde het voorwoord. Op het seminar zullen deskundigen spreken vanuit verschillende invalshoeken, zoals klimaat, technologie en economie. Ook onderzoeker Wolfgang Grimme van G.A.R.S. werkte aan het boek mee.

Het seminar wordt op 3 en 4 juli gevolgd door de jaarlijkse ‘Aviation Student Research Workshop’, georganiseerd door de Amsterdamse Hogeschool voor Techniek en de Bremen University of Applied Sciences in samenwerking met de G.A.R.S.

Tijdens de workshop presenteren studenten in de bachelor- of masterfase, PhD-studenten en afgestudeerden hun onderzoeken op het gebied van aviation. Daarnaast leveren ook senior professionals hun bijdrage. De onderzoeken zijn gericht op de luchtvaart, maar hebben een economische, technische en bedrijfskundige invalshoek.

Meer informatie over G.A.R.S. en de workshop is te vinden op http://www.garsonline.de. Inschrijving via http://gars.aviationplatform.com.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK