Duurzaam en ondernemend in Amsterdam

Nieuws | de redactie
15 augustus 2008 | De chemicus Gadi Rothenberg gaat zich als hoogleraar aan de UvA richten op het ontdekken en optimaliseren van nieuwe katalysatoren en materialen voor diverse toepassingen van duurzame chemie en duurzame energie. Zijn nieuwe methode om verontreinigingen in grondwater te bemonsteren won in 2006 de Bayer Cropscience Innovation Award. Deze uitvinding leidde tot de oprichting van een spin-offbedrijf, Sorbisense A/S.

Hij is zo medeoprichter van twee bedrijven geworden: Sorbisense A/S in Denemarken en Yellow Diesel B.V. in Nederland. Rothenberg ontwikkelt methoden waarbij het combineren van experimentele en computationele gereedschappen centraal staat. Voor zijn ontdekkingen van katalysatoren voor selectieve oxidatie en zogeheten C-C coupling ontving hij in 004 een Marie Curie Excellence Award.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK