Shanghai-ranking: Utrecht en Leiden in wereldtop

Nieuws | de redactie
2 november 2009 | Utrecht en Leiden horen bij de 100 beste universiteiten ter wereld. De Shanghai Jiao Tong ranking 2009 onderstreept de sterke positie van het Nederlands WO in het Europese en wereldwijde kennisveld.

Utrecht staat in Europa op de 11e plaats, en wereldwijd op de52e plaats, een daling van 5 plaatsen sinds vorig jaar. Leidenkomt op 72.

Harvard University voert als tevoren steeds de lijstaan. Op twee en drie zijn staan nog twee Amerikaanseinstellingen: Stanford en Berkeley. De vierde plaats isvoor de eerste Europese universiteit: Cambridge.

De rest van de lijst:

5 Massachusetts Institute of Technology (MIT)
6 California Institute of Technology
7 Columbia University
8 Princeton University
9 University of Chicago
10 University of Oxford

208 van de 501 gerankte universiteiten zijn uit Europa. Naast deklassieke Britse instellingen scoort ook de ETH inZürich opvallend hoog op 23. De UU scoort vooral sterk in decitatie-indexen over 2008 en het aantalnatuurwetenschappelijke publicaties tussen 2004 en 2008.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK