Ten derde maal geweigerd

Nieuws | de redactie
20 november 2009 | Norbert de Jonge, secretaris van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit, is door de UU terecht geweigerd als student in de Pedagogische Wetenschappen. “De eigenschappen van appellant, die zich publiekelijk als pedofiel bekent en het mogen hebben van pedofiele betrekkingen voorstaat," staan haaks op het wezen van de opleiding.

De Jonge schreef zich eerder al in in Nijmegen enLeiden. Net als de UU wonnen ook zij de beroepszaken bij hetCollege van Beroep voor het HO.

De rechter meende dat de UU zich op het standpunt mag stellen “datde eigenschappen van appellant, die zich publiekelijk als pedofielbekent en het mogen hebben van pedofiele betrekkingen voorstaat,zozeer haaks staan op hetgeen als uitgangspunt voor de opleiding inde Pedagogische Wetenschappen geldt, dat het volgen van deopleiding pedagogiek door hem zich niet met de essentie van dieopleiding verdraagt en de opleiding zal kunnen ontwrichten.”

De Jonge vertelde aan de redactie van het universiteitsblad voor dezitting al, dat hij weinig daarvan verwachtte. Het ging hem erblijkbaar om zijn procedures naar een hoger plan te kunnen tillen.De zaak moest vooral een procedure bij het Europees Hof mogelijkmaken, zo bleek. “Voordat je naar de Europese rechter gaat, moet jeop nationaal niveau al uitgebreid beroep hebben gedaan op hetEuropees Verdrag van de Mens. Dat doe ik nu.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK