Kunsten en Wetenschappen

Nieuws | de redactie
16 mei 2011 | Zo was het bedoeld in 1808: een Koninklijke Academie die voor de kunsten én de wetenschappen de thuisbasis zou zijn. De KNAW slaat de handen ineen met het Holland Festival 2011. U kunt zelf in het Trippenhuis kennismaken met wetenschappers en kunstenaars van naam en faam.

Kunst kan onbekende werelden ontsluiten.Van de wereld van het Chinese clubcircuit uit de jaren dertigof de rituelen van Samoa tot de ruimtelijke fantasieën van decomponist Xenakis. Om slechts een greep uit het HollandFestival van dit jaar te doen. Maar wat wetenschap anders danzulke werelden ontsluiten? Alle reden hen weer bij elkaar tebrengen onder één dak.

7 juni naar het Trippenhuis

Voor iedereen die meer wil weten over een bepaaldonderzoek  of de personen achter de voorstellingen van hetfestival, is daartoe op 7 juni een unieke gelegenheid,onder de naam ‘Van een andere orde’. Persoonlijk kunt udan kennis maken met zo’n dertig wetenschappers enkunstenaars van naam, die klaar zitten om in een gesprek vantwintig minuten met bezoekers van gedachten te wisselen. Wat wetenze over hun onderwerp? Wat weten ze nog niet en hoe gaan ze daarmeeom? De wetenschappers zijn lid van de KNAW of van De JongeAkademie, de kunstenaars maken deel uit van het HollandFestival.

Praat met uw favoriet

Als bezoeker kunt u zich inschrijven voor een enkel gesprekmet een deskundige naar keuze, maar ook intekenen voor meerderegesprekken. Aan u de keus en de kans op die manier een onderwerpvan verschillende kanten re benaderen.

Stippel vooral zelf een ‘vliegroute’ uit! Wat te denken van- bijvoorbeeld – een gesprek met Lemi Ponifasio over zijnvoorstelling Birds with Skymirrors, met prof Hester Bijl(TU Delft) over de Delfly en met zoöloog David Lentink over dekunst van het vliegen?

Meer weten?

De namen van de deelnemende wetenschappers en kunstenaars en detijdstippen waarop ze  te spreken zijn vindt u op de website van het Holland Festival, zowel voor demiddagsessie (17.15 uur – 18.35 uur ) als voor de avondsessie(20.15 uur -21.35 uur).

Toegang is gratis, vooraf via e-mail inschrijven voor één ofmeer gesprekken is verplicht veao@hollandfestival.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK