Omroepbaas collegevoorzitter

Nieuws | de redactie
16 juli 2012 | De Universiteit van Tilburg krijgt een nieuwe CvB-voorzitter, Koen Becking. Nu is hij nog directievoorzitter bij de KRO. In het HBO en bij onderwijs-arbeidsmarkt deed hij eerder bestuurlijke ervaring op in het hoger onderwijs.

Becking volgt Hein van Oorschot op die vertrekt naar het HBO envoorzitter wordt van het College van Bestuur van de NHTV in Breda.Koen Becking is momenteel voorzitter van de StatutaireDirectie van de KRO. Daarvoor was hij Algemeen Directeur van ROI,het Opleidingscentrum voor de Nederlandse Overheid.

Ook was hij werkzaam op het ministerie van Justitie en hetCentrum voor Arbeidsverhoudingen. Becking is politicoloog, diezijn studie voltooide aan de Universiteit van Amsterdam. In2002 promoveerde hij aan de UU op de historievan arbeidsverhoudingen bij Nederlandse en Europeseoverheden.

Van 2003-2009 was hij bijzonder hoogleraar in Zuid-Afrika aan deUniversiteit van Stellenbosch. Ook was hij actief op het terreinvan de afsteming van het onderwijs op de arbeidsmarkt binnen hetCAOP. Bestuurlijk is zijn band met het NederlandseHO interessant voor een universiteitspresident. Hij was lidvan een Raad van Toezicht in het HBO. Bij de Haagse Hogeschoolnamelijk.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK