WO der nieuwsgierigheid

Nieuws | de redactie
20 november 2012 | Binnen een jaar is Nederland een universiteit rijker. ‘De universiteit van Nederland’ heeft een drop-out als rector, zendt uit op internet en tv en heeft alleen professoren die “je een twinkeling in je ogen geven”.

De universiteit van Nederland is opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn met als doel nieuwsgierigheid in iedereen tussen de 8 en 80 aan te wakkeren. De filosofie is dat elk vakgebied interessant is zolang het door de beste professoren wordt uitgedragen. En dat is precies wat ze gaan doen, in Paradiso zelfs.

De leukste van Nederland

Marten Blankestein: “Ik probeerde al heel lang mijn broertje te overtuigen dat mijn vakgebied, geschiedenis, wel leuk is. Maar dat lukte niet. Tot ik hem een disc vol colleges van Maarten van Rossem gaf. Hij vond Maarten heel grappig en hij wilde nog veel meer colleges van Van Rossem. De Eerste Wereldoorlog, de geschiedenis van Amerika, noem het maar op. Ineens, doordat hij de leukste leraar van Nederland had, vond hij geschiedenis leuk”.

De invloed van leraren is heel bepalend over welke vakken je leuk gaat vinden en wat je gaat studeren. Daarom moeten we de allerbeste docenten van het land beschikbaar maken voor iedereen. “We zoeken die hoogleraren die de twinkeling in je ogen geven”.

“In 2013 starten we met Universiteit van Nederland-evenementen waar honderden toeschouwers kunnen kijken naar colleges van Nederlands beste hoogleraren, en vanaf 2 september wordt elke werkdag in het tv-seizoen om 20.30 uur een fantastisch, speciaal voor de UvN opgenomen college van 20 minuten uitgezonden op UniversiteitVanNederland.nl. Dankzij dat vaste tijdstip ziet iedereen tegelijkertijd hetzelfde, en kan iedereen er dus volop over twitteren en facebooken”.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK