Excellent hoger onderwijs bijeen

Nieuws | de redactie
7 mei 2013 | 21 juni, dag van de meeste zonnestraling, is weer Dag van de Excellentie. Sirius en ScienceGuide nodigen u uit in Nijmegen bij de Radboud Universiteit. Wat leren we van excellente trajecten in HBO en WO? En scoort u dit jaar bij de Webranking van het Hoger Onderwijs?

De best practices van het Sirius-programma zijn geanalyseerd en de publicatie hiervan wordt op deze dag gepresenteerd. Wat werkt en waarom? Waar zijn er onverwachte kansen, waar zitten nog valkuilen voor uw universiteit en hogeschool?

Op deze Dag van de Excellentie 2013 wordt u uitgenodigd om tussen 12.00 en 17.30 uur aan de slag te gaan met experts en collega’s van andere instellingen met de zes meest krachtige succesfactoren die uit deze publicatie blijken. Hoe vertaalt u die naar de curricula en onderwijsuitvoering in de opleidingen bij u? Welke initiatieven van u en uw collega’s kunt u daarbij naar voren brengen als verrijkende ervaringen?

Lab-bezoek en Webranking

Op het programma van de Dag van de Excellentie in Nijmegen, bij de universiteit van Nobel-winnaar Andre Geim immers, staan ook enkele unieke rondleidingen in laboratoria van excellent onderzoek, waar u anders nooit een kijkje in zou kunnen nemen. En zoals elk jaar presenteren ScienceGuide en Strategy on Demand de Webranking van het Hoger Onderwijs. Vorig jaar stonden daarin de HAN en de UvT op de eerste plaats. Wie winnen in 2013, haalt u de prijs dit jaar op?

En wat gaat er dit jaar beter? Zo viel het vorig jaar toch op dat de techniek achter de site bij universiteiten over het algemeen veel beter verzorgd was dan bij hogescholen. Die scoorden op dit punt vaak een onvoldoende. “Kijk hier goed naar, het is echt geen rocket science,” waarschuwde Strategy on Demand-manager Nico van Hemert daarom in zijn presentatie. Bijzonder accent in 2013: wat en hoe presteren HO-instellingen bij de nieuwste loot aan de online-kennis stam: MOOC’s.

Meldt u nu vast aan voor deze bijeenkomst op excellentie@scienceguide.nl  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK