Schatkamers van de wetenschap

Nieuws | de redactie
4 oktober 2013 | Op 5 en 6 oktober is het in heel Nederland Weekend van de Wetenschap. Grote bedrijven en organisaties als de NS en AkzoNobel laten de wetenschappelijke kant van hun werk zetten, maar ook universiteiten en hogescholen openen hun ‘schatkamers’. ScienceGuide zet er een paar op een rij.

Op de UvA kunnen geïnteresseerden kennismaken met het grootste onderzoekslab Pyschologie van Nederland.  Hier worden op 5 oktober de nieuwste technieken getoond om hersenactiviteit in kaart te brengen en laten onderzoekers zien welke r technieken gebruikt worden om alcoholverslaving te verminderen en of het mogelijk of we ons emotioneel geheugen kunnen wissen.

In Wageningen gooit op zaterdag het Nederlands Instituut voor Ecologie van de KNAW haar deuren open op zaterdag om mensen te laten schatgraven naar onontdekte rijkdom aan bacteriën en schimmels in de grond. Tegelijkertijd is Saxion in Enschede het toneel om te laten zien hoe technische snufjes ons dagelijks leven vergemakkelijken.

Een dag later is het de beurt aan onder meer de RUG en de UTwente om mensen kennis te laten maken met het onderwijs en wetenschap. Kenniscentrum EnTranCe van de Hanzehogeschool verwelkomt bezoekers op zondag 6 oktober. Kinderen zijn er welkom om zelf plastic bekers te maken of een sinaasappel te persen met op de fiets zelf opgewekte energie.

Op de TU Delft geeft diezelfde dag prof.dr.irs. Han Vrijling een lezing over de watersnoodramp van 1953 en de ontwikkeling van waterbouwkundige ontwerpprojecten sinds die tijd.

Het Weekend van de Wetenschap is een activiteit van de stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap & Technologie en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het thema van dit jaar is ‘Schatkamers’. Het volledige programma vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK