Twee Mulders bekroond

Nieuws | de redactie
27 februari 2014 | Anka Mulder krijgt de Leadership Award van het wereldwijde OpenCourseWare Consortium. De Delftse TU-bestuurder was de eerste voorzitter van dit wereldwijde HO-verband die van buiten Amerika kwam.

“Door haar inspanningen realiseert TU Delft het ideaal van open onderwijs op zowel nationaal als internationaal niveau en heeft zelfs open DelftX (EdX) MOOCs gerealiseerd.” Het OCW-consortium is de grootste internationale organisatie op het gebied van het gratis online aanbieden van onderwijs in de vorm van volledige cursussen. 

Anka Mulder is een groot pleitbezorger van open onderwijs. In 2008 werd ze lid van de Raad van Bestuur van het OpenCourseWare Consortium en van 2011 tot 2013 was ze voorzitter van deze organisatie. Mulder was daarmee de eerste president buiten de VS, waar Open CourseWare ontstond. Van juli 2011 tot april 2013 combineerde ze de functie van directeur met die van Secretaris van het College van Bestuur. Intussen werd Mulder ook lid van het edX Consortium.

Ook Fred Mulder bekroond 

Door het werk van Anka Mulder is het onderwijsaanbod van de TU en masse online gegaan en worden vervolgstappen gezet. Zo gaan professor dr.ir. Rob Fastenau en professor dr. Ernst ten Heuvelhof een innovatieprogramma trekken om de strategie van de TU Delft voor de volgende fase van open en online onderwijs te realiseren. Binnen twee jaar dienen zij een Extension School te realiseren naar het model van de Harvard Extension School waarin het open en online onderwijs van de TU Delft gebundeld wordt aangeboden aan studenten uit de hele wereld. 

Ook prof. Fred Mulder, voormalig Rector van de Open Universiteit, ontvangt een Leadership Award, waarmee de pioniersol van ons land op dit terrein eens te meer wordt onderstreept op dit internationale podium. Over de meest recente brief hierover van het kabinet schreef Mulder op ScienceGuide onder meer: “Met niet meer dan de brief van de Minister in handen, laten we enorme kansen liggen. Het is niet zo moeilijk noch kostbaar om een Dutch casein te richten onder de Europese Opening up Education paraplu. Daarmee zou Nederland verder kunnen koersen op écht open onderwijs, gunstig voor alle burgers van welke leeftijd ook en voor een veelheid aan organisaties en instellingen.” 

De winnaars werden door hun collega’s uit de hele wereld voor de prijs genomineerd. De prijzen worden uitgereikt tijdens het jaarlijkse OpenCourseWare Consortium (23 tot 25 april in Ljubljana, Slovenië)


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK