Weet wat je kiest

Nieuws | de redactie
15 mei 2014 | De studentenbonden hebben met andere jongerenorganisaties een kieswijzer gemaakt voor de Europese verkiezingen. Gelet op de vele misverstanden, broodjes aap en gebrekkige kennis over de Europese Unie is zo’n richtingwijzer geen luxe. Probeer hem zelf!

Als het om Europa gaat, of de EU en haar instituties, kan de onzin die verkondigd wordt vaak niet gek genoeg zijn. Lector Michiel Scheffer van Saxion maakte recent bijvoorbeeld gehakt van de berichtgeving van het NOS Journaal over vermeende Brusselse regelzucht in de textielbranche. “De paradox is dat de kledingmarkt aanmerkelijk beter zou werken als de EU een goed systeem zou opleggen en het niet aan de markt overlaat. Want de marktwerking in de mode leidt tot de uitverkoop, het uitbuiten van arbeiders in derde wereldlanden en milieuvervuiling.”

Daarentegen zijn er ook Europese staatslieden die helder maken waarom de EU zo relevant is en voor de burgers en lidstaten een essentiële factor voor de toekomst als ‘kenniscontinent.’ Dat blijkt wel uit de ScienceGuide-interviews met Jacques Delors en Herman van Rompuy.

Alle reden dus de Jongerenkieswijzer van ISO en LSVb en hun collega’s te benutten voor een onderbouwde keuze.

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK