SURF schudt MBO wakker

Nieuws | de redactie
29 september 2014 | Of en hoe in het MBO sprake is van goede informatiebeveiliging is volstrekt onduidelijk. SURF stelt tevens vast dat “er nooit afspraken [zijn] gemaakt over wat een acceptabel niveau is.” Een nieuwe publicatie moet de CvB's wakker schudden.

Bij de presentatie van een boekje om managers en CvB’s wakker te schudden over dit onderwerp, meldt SURF dat er geen goed beeld bestaat van het niveau van informatiebeveiliging in het mbo. Er is nu een actieplan opgesteld, dat begint met het alerteren van de eerst verantwoordelijken.

Hoe?Zo!

Om mbo-instellingen te stimuleren en te ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een informatiebeveiligingsbeleid, heeft samenwerkingsorganisatie saMBO-ICT een gezamenlijk actieplan Informatiebeveiligingsbeleid uitgebracht. SURF, Kennisnet en mbo-instellingen zijn hier nauw bij betrokken.

Een van de acties uit het actieplan Informatiebeveiligingsbeleid was het ontwikkelen en publiceren van een Hoe?Zo! boekje over Informatiebeveiligingsbeleid in het mbo. Met als doel om het draagvlak bij bestuurders en managers te vergroten door verhoging van de bestuurlijke inbedding. In de publicatie Hoe?Zo! Informatiebeveiligingsbeleid in het mbo worden risico’s beschreven en is aandacht voor een gedegen en gestructureerde aanpak van de informatiebeveiliging.

U kunt het boekje hier downloaden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK