Learning Lab Europees gelauwerd

Nieuws | de redactie
13 augustus 2015 | Hij zette het succesvolle Learning Lab en stond aan de basis van De Nederlandse School. De activiteiten van oud-LSVb-bestuurder dr. Thieu Besselink krijgen nu internationale erkenning. In Bonn zal Besselink in september de Leonardo Award in ontvangst nemen.

De LEONARDO European Corporate Learning Award is een initiatief van het HRM Research Institute in Bonn en wordt onder meer gesteund door het Europarlement en het Federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek.  “The Leonardo Award honours organizations and individuals who, in the era of globalisation, devote their zeal and lifeblood to the search for innovative solutions to the daunting challenges in the field of learning, be it in a company, an organization or society.”

Jonge onderwijsdenker

In 2015 richt de Leonardo zich nadrukkelijk op jonge onderwijsdenkers die zich richten op innovaties in het verbeteren van “learning to know, learning to do, learning to live together and learning to be”. Alle laureaten in 2015 hebben zich gericht op projecten waarbij het leren in bedrijven en de maatschappij centraal staat.

Thieu Besselink krijgt voor zijn Learning Lab de prijs in de categorie “Young Leonardo – Wisely Smart”. Deze categorie richt zich specifiek op werk dat zich bevindt op het snijvlak van bedrijven, kunst, gemeenschappen en maatschappelijke innovatie in het leren en weten in de huidige economie.

De jury van de Leonardo Award zegt geattendeerd te zijn op het werk van Besselink door Professor Wim Veen. Veen “made us aware of your far-reaching pioneering work as an innovator, philosopher and adviser, who combines academic fundamental research with practical implementation in a rather diverse context. The variety of aspects you have focused your important work on are truly holistic in the spirit of Leonardo.”

A place of inquiry and creation

Het Learning Lab illustreert die visie, zo constateert de jury. “A place of inquiry and creation in a collective effort to understand and form ourselves and the not yet sustainable world around us, to contribute to it with audacity and respect, and to grow in what makes us human – our creative capacity for meaningful action.”

De jury roemt Besselink tevens om zijn overtuiging dat “with the end of systemic certainty in our society you cannot understand the increasingly complex world unless you participate in its creation. The Leonardo European Corporate Learning Award attempts to be a companion to make these insights heard, better understood and consciously implemented.” Thieu Besselink zal op 14 september in Bonn de prijs in ontvangst nemen. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK