Oudeman vertrekt bij bank

Nieuws | de redactie
21 augustus 2015 | UU-voorzitter Marjan Oudeman legt haar commissariaat bij ABN AMRO neer. De redengeving daarvoor is even beknopt als opmerkelijk. In " de nieuwe fase die voor de bank aanbreekt" heeft men blijkbaar geen plaats meer voor haar.

Met de halfjaarcijfers maakt de bank van Zalm tevens bekend, dat men inmiddels op zoek is naar een nieuwe commissaris. De collegevoorzitter van de UU, Marjan Oudeman, vertrekt eind september. Vanwege nevenfuncties die tijdrovend zijn, stopt zij na zes jaar met haar rol bij ABN AMRO. Tevens meldt de bank, dat haar vertrek ook samenhangt met “de nieuwe fase die voor de bank aanbreekt”.

Een dergelijke beslissing is binnen het universitair topmanagement niet ongebruikelijk. Nog recent moest UvA-voorzitter Louise Gunning opstappen als commissaris bij Schiphol. Ook toen was het argument, dat die functie haar zo veel tijd vergde dat het hoger onderwijs bestuur er onder zou lijden. Tragisch was dat Gunning spoedig nadien alle tijd kreeg om zulke governance-rollen in het bedrijfsleven te vervullen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK