Voegt Wageningen zich bij 3TU?

Nieuws | de redactie
5 januari 2016 | De voortekenen waren er al, maar in 2016 lijkt het er echt van te komen. De 3TU streeft er naar een 4TU te worden met de WUR als nieuwste loot aan de stam. “In januari zal de Universiteit van Wageningen toetreden tot de 3 TU Federatie,” stelde TU/e-voorzitter Jan Mengelers in zijn nieuwjaarsrede.

De interesse vanuit Wageningen voor toetreding tot de federatie van technische universiteiten is niet nieuw. In mei 2015 gaf toenmalig TU Delft-voorzitter Dirk Jan van den Berg al aan dat men met elkaar in gesprek was. De universiteiten trokken toen al gezamenlijk op in de discussies in de totstandkoming van de Wetenschapsagenda. “We verwelkomen de interesse die is uitgesproken door Wageningen University and Research Centre om aan te sluiten bij de 3TU-federatie,” sprak Van den Berg destijds.

Die interesse spreekt Wageningen ook zelf uit. “We hebben veel gemeen met de technische universtieiten en de samenwerking is al vrij intensief,” laat een woordvoerder van de WUR aan ScienceGuide weten. “We bieden allen zeer intensief onderwijs aan en richten ons in onderzoek en onderwijs op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Valorisatie heeft daarin een belangrijke rol.”

In 2016 lijkt de wederzijdse interesse dan ook echt te gaan leiden tot een transformatie van de 3TU naar de 4TU met Wageningen als nieuwe partner. Of het zo’n vaart zal gaan lopen als TU/e-voorzitter Mengelers schetst valt nog even te bezien. Bij de Universiteit Wageningen houdt men nog een slag om de arm. “Het proces is nog gaande, maar het is nog niet definitief. Alles moet nog geformaliseerd en we zullen hier uiteraard ook de medezeggenschap over gaan informeren.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK