Liberalisme expert naar Roosevelt

Nieuws | de redactie
5 februari 2016 | Prof. dr. Bert van den Brink wordt per 1 augustus 2016 de nieuwe Dean van University College Roosevelt in Middelburg. De politiek filosoof is een specialist in de kernwaarden en fundamenten van het liberalisme en de wijze waarop onder meer in China daarmee omgegaan wordt.

Van den Brink promoveerde in 1997 cum laude aan de UU met het proefschrift The Tragedy of Liberalism  en was onder meer docent in Beijing, Ekaterinenburg en Frankfurt. Hij is benoemd “vanwege zijn bestuurlijke ervaring en betrokkenheid bij het universitaire onderwijs, zijn visie op volgende ontwikkelstappen voor UCR en zijn persoonlijke enthousiasme en gedrevenheid.” Bij het College in Middelburg volgt hij Barbara Oomen op, die vanaf 2012 Dean was van UCRoosevelt.

Zijn huidige functie is die van vice-decaan van de faculteit Geesteswetenschappen in Utrecht, waar hij de Graduate School of Humanities leidt. Sinds 2009 is hij hoogleraar Politieke en sociale filosofie aan het Ethiek Instituut van het departement Filosofie en Religiewetenschap. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK