Jubileum voor Open Education Week

Nieuws | de redactie
7 maart 2016 | Het is deze week voor de vijfde keer dat de internationale Open Education Week plaatsvindt. Een week waarin aandacht gevraagd voor open onderwijs en waar good practices gedeeld worden. Ook in Nederland vinden activiteiten plaats, onder meer bij de TU Delft en bij SURF.

Hoe kan open education een positieve impuls geven aan de kwaliteit, doelmatigheid, oegankelijkheid en diversiteit van het onderwijs? Dat is de vraag waar docenten, onderzoekers en beleidsmakers hun hoofd over buigen. In de Open Education Week komen die partijen bij elkaar om hun lessen met elkaar te delen.

Aan de slag met open onderwijs

Ook in Nederland en België vinden deze week evenementen plaats. Zo zal bij SURF in Utrecht vanmiddag de discussie gaan over de rol van de bibliotheek als partner bij het aanbieden van open en online onderwijs en is er bij de TU Delft een ‘action lab’ om aan de slag te gaan met open onderwijs.

In Vlaanderen wordt ook aandacht besteed aan open education. Zo organiseert de Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) deze week verschillende webinars van onder meer het Ministerie van Onderwijs en verschillende hogescholen over MOOCs en andere digitale leeromgevingen.

Resultaten van stimuleringsregeling

Aan het eind van de week zal SURF in Utrecht resultaten presenteren van de projecten die in het kader van de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs van start gegaan zijn in 2015. Minister Bussemaker stelt sinds 2015 jaarlijks geld beschikbaar voor projecten in dit verband. Zo werden in 2015 elf aanvragen gehonoreerd.  

Het volledige programma in Nederland en Vlaanderen van de Open Education Week vindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK