Universiteit in Haarlem stap dichterbij

Nieuws | de redactie
17 februari 2017 | Komt er binnenkort een University College in Haarlem? Nu de gemeente heeft besloten tot het kopen van de voormalige koepelgevangenis lijken de plannen van Stichting Panopticon een stuk dichterbij te komen.

Ondanks een gelijk aantal voor- en tegenstanders in de Haarlemse gemeenteraad is gisteren toch ingestemd met het kopen van de karakteristieke Haarlemse koepelgevangenis. De volgende stap moet worden dat Stichting Panopticon het pand overkoopt en zijn plannen voor onder meer horeca, ateliers én een University College ten uitvoer gaat brengen.

Achter Stichting Panopticon zit onder meer Hans Adriaansens de geestelijk vader van onder meer de University Colleges in Utrecht en Middelburg. “Een excellente school is geen school die excellente studenten selecteert, maar een school die studenten en docenten laat excelleren,” stelde Adriaansens al eens over wat volgens hem honours onderwijs dient in te houden.

Het University College in Haarlem moet een ‘undergraduate college’ worden waar je alleen je bachelorsdiploma kunt halen. Studenten kunnen daarna instromen bij een (gewone) universiteit in Nederland, een hbo Masterprogramma, of in het buitenland verder studeren.

Het onderwijs betreft een ‘liberal arts & sciences’-programma met een brede academische vorming. Het is een internationale opleiding, volledig Engelstalig. Ongeveer de helft van de studenten komt uit Nederland, de andere helft uit het buitenland.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK