On the Agenda – Week 46, 2019

Nieuws | de redactie
15 november 2019 | De On the Agenda van deze week met protesten in Hong Kong én Frankrijk, de strijd om Horizon Europe, Donald Trump die grip wil krijgen op het klimaatonderzoek in zijn land en alles over Italië waar mensen in Venetië te kampen hebben met overstromingen.
Floods in Venice in 2012 Photo: Julie Mac

Take 1 –Education

In ‘Education’ deze week: hoe China steeds vaker het onderwijs inzet om de nationale identiteit te verstevigen. Hoe universiteiten in Hong Kong omgaan met de aanhoudende protesten. Protesten ook in Frankrijk, waar studenten het op het onderwijsministerie gemunt hebben en Spanje, waar de Engelse taalvaardigheid nog altijd achterblijft.

Take 2 –Research

Een groot onderzoek naar promovendi van Nature laat zien hoe kwetsbaar deze groep nog altijd is in de academie. De nieuwe plannen van Trump om grip te krijgen op wetenschappelijke resultaten aangaande klimaatverandering. En de voortdurende strijd om Horizon Europe en de financiën, in Brussel.

Take 3 – Italy

Venetië staat onder water terwijl klimaatverandering in Italiaanse klaslokalen een steeds prominentere plek krijgt. Een blik op Italië.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK