Patrick Huntjens (Hogeschool Inholland) verkozen tot de Lector van het Jaar 2021

Nieuws | de redactie
28 mei 2021 | Namens Studenten voor Morgen, het ISO en ScienceGuide is op het jaarlijkse event de Groene Peper zojuist de Lector van het Jaar 2021 Patrick Huntjens bekend gemaakt.
Leon van der Neut van het ISO overhandigt de prijs voor Lector van het Jaar 2021 aan winnaar Patrick Huntjens

De jury, bestaande uit Nikki Trip (voorzitter Studenten voor Morgen), Antoine Heideveld (directeur Groene Brein), Frans van Heest (hoofdredacteur ScienceGuide) en Leon van der Neut (algemeen bestuurslid ISO) was over alle drie de inzendingen enthousiast, aangezien de drie lectoren allen hun studenten een actieve rol geven in hun onderzoek, zo staat in het juryrapport.

Brengt onderzoek in het hbo verder

Zo is de jury bij Mieke Oostra vooral onder de indruk van haar intensieve betrokkenheid bij de ontwikkeling van het onderwijs op de Hogeschool Utrecht. Zij zet zich daarnaast in voor de ontwikkeling van de derde cyclus in het hbo, om zo het praktijkgerichte onderzoek niet alleen in het hbo, maar ook binnen de energietransitie tot volle wasdom te brengen.

Wat betreft Floris Boogaard (Hanzehogeschool) is de jury van mening dat hij op een uitzonderlijke manier burgers betrekt bij zijn onderzoek naar klimaatadaptatie in stad en platteland. De duidelijke fascinatie van Boogaard met de ruimtelijke omgeving geeft hij op deze manier mee aan de studenten die naast hem werken tijdens deze onderzoeken, of via één van zijn andere verscheidene initiatieven zoals de ClimateCafé’s.

Zowel onderzoek als onderwijs zwaartepunt in zijn lectoraat

Patrick Huntjens komt over op de jury als een gevestigde naam binnen de hogeschool, regio en kennisgemeenschap. De jury bewondert zijn vele initiatieven die geïntegreerd zijn met het onderwijs, zoals het onderzoek naar de Sluisbuurt in Amsterdam en de Burgerboerderij, maar ook de transdisciplinaire minor die hij mede ontwikkeld heeft.

De jury ziet de Huntjens als een veelzijdige lector die als een veelzijdige lector een complex onderwerp goed vorm weet te geven in werkgroepen, opdrachten voor studenten en initiatieven.

Meld u hier aan de ScienceGuide Nieuwsbrief

 

Bij de recente presentatie van de drie genomineerden voor de Lector van het Jaar 2021 stond Huntjes stil bij de rol van studenten in zijn onderzoek. “Wij zetten studenten in van verschillende disciplines en verschillende opleidingen. Daarnaast werken we in onze onderzoeksprojecten samen met acht universiteiten, de vier groene hogescholen, en een groot aantal bedrijven en ngo’s. Om de studenten hierop goed voor te bereiden, hebben we bij Inholland een nieuwe transdisciplinaire minor opgezet, genaamd Samenwerken aan de Stad van de Toekomst. Binnen deze minor leren studenten om samen met mensen uit andere vakgebieden te werken aan duurzame ontwikkelingen.”

De Lector van het Jaar-prijs wordt sinds 2010 door ScienceGuide en het ISO georganiseerd, met een wisselend thema en wisselende derde partner. Vorig jaar werd de prijs in samenwerking met SURF uitgereikt aan lector Collette Cuijpers van Avans en Fontys.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK