Pamela Habibovic nieuwe rector Universiteit Maastricht

Nieuws | de redactie
18 november 2021 | Per 1 februari 2022 zal Rianne Letschert een opvolger krijgen als rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Op de eigen website kondigt de Limburgse universiteit aan dat Pamela Habibovic, hoogleraar anorganische biomaterialen in Maastricht, dan de rectorsketen van Letschert zal overnemen.
Pamela Habibovic, de nieuwe rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Beeld: Universiteit Maastricht.

Habibovic is sinds 2014 werkzaam als hoogleraar bij de Universiteit Maastricht. Eerder werkte zij bij de Universiteit Twente en voor buitenlandse universiteiten. Daarnaast is zij een oprichter en sinds 2019 de academische directeur van MERLN, het UM-onderzoeksinstituut voor regeneratieve geneeskunde dat zich richt op technologieën voor het herstel en de regeneratie van weefsels en organen.  

Waar het rectoraat van de afscheidnemende rector Rianne Letschert, die de naar Duitsland vertrokken bestuursvoorzitter Martin Paul opvolgt, vooral werd gekleurd door haar inzet voor het Erkennen en Waarderen-programma, stelt Habibovic zich als eerste doel dat de iedereen bij de Universiteit Maastricht het dynamische karakter daarvan ervaart. “Dat ze ruimte krijgen om onderzoek en onderwijs beter te maken, en niet bang zijn om de veiligheid van het bekende te verlaten”, laat de nieuwe rector optekenen.  

Daarnaast wil Habibovic de veelvormige samenwerkingsverbanden op zowel internationaal als regionaal gebied, waarop de Universiteit Maastricht zich tijdens het voorzitterschap van Martin Paul reeds sterker op heeft geprofileerd, verder versterken. Volgens Habibovic zal die versterking de impact van het onderzoek en onderwijs verder vergroten. 

Op 28 januari 2022, tijdens de diesviering van de Limburgse universiteit, zal Habibovic de rectorsketen overnemen van Rianne Letschert. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK