Voorzitter KRO-NRCV Yvonne de Haan wordt HAN-bestuurder

Nieuws | de redactie
3 juli 2018 | Het bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is per 1 oktober weer compleet. Na Bridget Kievits treedt ook Yvonne de Haan tot het bestuur dat wordt voorgezeten door Kees Boele. De Haan is nu nog directievoorzitter bij KRO-NCRV.
Yvonne de Haan – Foto: KRO-NCRV

Voor Yvonne de Haan betekent de toetreding tot het HAN-bestuur een terugkeer in het hoger onderwijs. Van 2001 tot 2007 was zij bestuurslid bij Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Eerder al trok de HAN Bridget Kievits aan die eveneens wortels heeft in de Amsterdamse culturele wereld. Kievits was de voorbije jaren bestuurslid bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

“De betekenis van goed onderwijs voor jonge mensen, die op weg naar een werkend leven kennis opdoen en kunnen ontdekken wie ze zijn en waar hun kracht ligt, vind ik ongelooflijk belangrijk,” zegt De Haan in een eerste reactie. “De kans die ik krijg om bij de HAN hier een bijdrage aan te mogen leveren wil ik dan ook graag aanpakken.”

Voorzitter Kees Boele is blij dat met de komst van Bridget Kievits en Yvonne de Haan nu het bestuur van de HAN weer rond is. “Met Yvonne halen we een bestuurder in huis die zeer veel ervaring heeft met veranderingsprocessen en bedrijfsvoering. In aansluiting op het eerdere bericht over de benoeming van Bridget Kievits, betekent dit dat we per 1 oktober weer een volledige bezetting hebben in het CvB.“ Bestuurder ad-interim Tijs Breukink die afgelopen november werd aangesteld legt na de zomer zijn functie neer.

Net als bij de benoeming van Kievits, is de Medezeggenschapsraad ook over het toetreden van De Haan zeer te spreken. Janique Scharenborg, voorzitter en studentlid van de MR: “De voltallige MR is verheugd over de benoeming van Yvonne de Haan. Wij kijken ernaar uit om met haar samen te werken.“


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK