Rob Verhofstad verruilt de Hanzehogeschool voor de HAN

Nieuws | de redactie
30 juni 2020 | Rob Verhofstad wordt de nieuwe voorzitter van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dat heeft de hogeschool zojuist bekendgemaakt.
Rob Verhofstad – Foto HAN

Rob Verhofstad wordt de nieuwe voorzitter van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) per 1 oktober 2020. Tot die tijd is hij bestuurder bij de Hanzehogeschool Groningen. Verhofstad volgt hiermee Kees Boele op, die tot 16 maart collegevoorzitter van de HAN was.

Verhofstad (1972) heeft ruime ervaring in hoger onderwijsland. Na een studie politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, is hij aan diezelfde universiteit blijven werken, onder meer als hoofd van het Onderwijsbureau. In 2011 maakte hij de stap naar de Hanzehogeschool om directeur Onderwijs en Onderzoek te worden, en trad vervolgens in 2015 toe tot het College van Bestuur, eerst als lid en later als vicevoorzitter.

De afgelopen jaren toonde Verhofstad zich als pleitbezorger van internationalisering en versterking van het masteronderwijs in het hbo. Het hoger onderwijs kent hem bovendien als iemand die veel zijn gezicht laat zien op bijeenkomsten, op alle niveaus van het hbo. “Ik kijk er naar uit om me bij de HAN te gaan inzetten, samen met alle studenten, docenten, ondersteuners, managers en onderzoekers die horen bij de HAN-gemeenschap”.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK