Op 2: Olli Rehn

Nieuws | de redactie
2 september 2013 | Saneren, hervormen en investeren in kennis. Dat is het mantra dat Fin Olli Rehn Nederland gebiedt als koers. Het levert de EU-commissaris een tweede plek op in de ScienceGuide Top 10.

Vorig jaar stond een ingetogen professorabele Italiaan op 1 in de ScienceGuide Top 10. Dit jaar een nog drogere Fin op 2 Olli Rehn zette voor Nederland de route naar herstel bondig en helder uit: saneren, hervormen, investeren in kennis. Wat er gebeurde? Dralen, kaasschaven, vage akkoorden, geen investeringsambitie.

De vruchten daarvan worden nu geplukt. Elders naakt herstel. Portugal groeit weer, zelfs Frankrijk lukt dat. Duitsland, het ‘herausragende’ kennisinvesteringsland van de Kanzlerin, groeit en kent in 2014/15 een overschot op zijn begroting. En Nederland? Dat zit in de rij van Italië en Spanje. Mark Rutte is ingehaald in effectief beleid door de Waalse socialist Elio di Rupo.

De boodschap van Olli Rehn zal nu dus meer urgentie krijgen dan ooit. Zoals zijn ‘baas’ Herman van Rompuy tegen ScienceGuide al zei: ‘Voilà!’ 

De volledige Top 10 van 2013 vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK